Gimnastica la oficiu

 


Gimnastica la oficiu
 
Ritmul vieţii într-un oraş mare ne lasă tot mai puţin timp liber. Anume de aceea ne străduim să folosim fiecare minut util pentru noi. Spre exemplu, nu vrem să pierdem timpul pentru a ajunge la clubul de fitness şi cunoaştem nişte exerciţii ca să ne menţinem corpul în formă, pe care le putem efectua la locul de muncă. Chiar dacă închirierea oficiului nu presupune o încăpere aparte pentru studioul de fitness, cele mai eficiente exerciţii nu necesită mult spaţiu!

Exerciţii pentru muşchii spatelui. Staţi drepţi pe un scaun, întindeţi mîinile în faţă, unind palmele şi coatele. Desfaceţi lent mîinile în părţi, pînă la momentul cînd omoplaţii se ating unul de altul. La fel de lent readuceţi palmele în poziţia iniţială. Acest exerciţiu restabileşte fluxul de sînge la nivelul spatelui, întăreşte muşchii care susţin coloana vertebrală. Îndepliniţi 2-3 seturi, cîte 10-12 ori, în funcţie de pregătire.
 
Tot pentru muşchii spatelui nu uitaţi nici de exerciţiile simple, cum ar fi ridicarea şi rotirea umerilor. Acestea intensifică fluxul de sînge spre creier, prin urmare, măresc productivitatea de muncă a acestuia. Periodic efectuaţi rotiri cu capul într-o parte, susţinînd atent capul cu mîinile. Întinderea musculară este o componentă indispensabilă a oricărui tratament.
 
Exerciţii pentru abdomen. Lucrînd muşchii spatelui, treceţi la sarcini fizice pentru muşchii abdomenului. Nu uitaţi că muşchii situaţi lateral, trebuie lucraţi în măsură egală. Deplasaţi-vă pe marginea scaunului şi pe rînd ridicaţi la expiraţie piciorul drept şi stîng, rotunjind puţin spatele. Îndepliniţi cîte 2-3 seturi de cîte 10-12 ori pe fiecare picior. Nu invidiaţi companiile mari, a căror arendă prevede şi existenţa sălii de fitness. Lucraţi asupra dumneavoastră, în orice condiţii!

Dacă sînteţi conducător, iar închirierea oficiului nu vă permite echiparea unui ungheraş pentru sport, procuraţi pentru colaboratorii dumneavoastră mingi elveţiene. Folosirea unui asemenea echipament simplu, în locul scaunelor obişnuite, reduce considerabil presiunea asupra coloanei vertebrale. Nu uitaţi că mulţi dintre colaboratorii dumneavoastră visează să aibă în oficiu posibilitatea de a se ocupa de sport! Apropo, practicarea sportului în comun asanează nu numai sănătatea corporaţiei, dar şi spiritul ei!
 
Sigur că închirierea oficiului cu un fitness club dotat este varianta cea mai bună, însă, în acelaşi timp, destul de costisitoare. Dar nu trebuie să disperaţi, exerciţii simple, dar eficiente, pot fi făcute, chiar şi în lipsa acestui echipament!