Cum să alegeţi fotoliul pentru oficiu?

 


Cum să alegeţi fotoliul pentru oficiu?

Alegînd mobilierul pentru oficiu, majoritatea conducătorilor investesc cea mai mare parte din mijloace pentru mobilarea interiorului, iar pe banii rămaşi procură scaune pentru oficii. Din păcate, un fotoliu comod poate spori considerabil productivitatea muncii colaboratorilor, în timp ce dulapurile create de designeri nu influenţează în nici un fel asupra rezultatelor activităţii desfăşurate. De aceea, dacă oficiul închiriat nu este deja mobilat, acordaţi atenţie scaunelor calitative.
 
Fotoliile de oficiu se împart în  cele pentru conducători şi pentru subalterni. Primele sînt nişte fotolii din materiale mai calitative, cu inserţii de plastic sau de alte materiale. Totuşi, la alegerea elementelor pentru interior, trebuie să fim atenţi la caracteristicile acestora.

În primul rînd, acordaţi atenţie posibilităţii de reglare a fotoliului: dacă poate fi schimbată înălţimea acestuia, distanţa dintre suporturile pentru coate, unghiul de înclinare a spetezei. Cu cît mai multe detalii pot fi ajustate de către colaborator, cu atît este mai mare posibilitatea ca angajatului să-i fie comod să lucreze în acest fotoliu. În variantă ideală colaboratorul trebuie să aleagă singur fotoliul potrivit, însă o asemenea abordare este realizabilă doar în companiile cu exod minim de cadre.


Aţi ales un fotoliu pe rotiţe? Verificaţi la magazin ca acesta să se deplaseze la fel de bine, pe cele mai diferite suprafeţe, pentru că în încăperea de lucru vă poate aştepta un covor pufos, dar şi linoleumul neted.

Aţi dat preferinţă scaunelor cu mecanism de balansare? Alegeţi modelele cele mai scumpe, pentru că ele conţin un coeficient care adaptează scaunul, în funcţie de greutatea fiecărui utilizator. De pe un asemenea scaun nu veţi cădea niciodată, oricît de puternic balansaţi, în situaţii critice. Apropo, la unele modele unghiul de legănare este deplasat puţin înainte, prin urmare, balansînd într-un asemenea fotoliu, nu aveţi avea o imagine copilărească.

Mecanismul Syncro Balance este o altă caracteristică, a cărei prezenţă vă poate proteja spatele de eforturi excesive, în poziţie şezîndă. Acţiunea acestui mecanism presupune fixarea unghiului dintre spetează şi banchetă într-o anumită corelaţie.

La alegerea fotoliilor de oficiu, ţineţi minte că selectarea reuşită a acestora poate spori productivitatea muncii colaboratorilor dumneavoastră. De aceea, dacă oficiul închiriat nu este mobilat, distribuiţi-vă mijloacele astfel, încît cea mai mare parte să fie folosită anume pentru scaune, nu pentru  mobilierul din interior.