Decorarea locului de muncă

 


Decorarea locului de muncă

În articolul preedent am povestit despre trei din cele mai creative oficii din lume. Însă ce să faceţi, dacă nu aţi avut norocul să lucraţi într-o companie mare, care să acorde suficientă atenţie interiorului încăperii şi închirierea oficiului nu permite efectuarea unor schimbări cardinale? Ieşirea din situaţia creată este decorarea locului de muncă, conform dorinţelor personale.

Unul din elementele de creare a atmosferei plăcute este plasarea fotografiilor pe birou. Ce imagine să alegeţi pentru locul de muncă? Varianta optimală ar fi un moment imortalizat al serbării corporative sau al altui eveniment important pentru companie. Colegii, apropiindu-se de masa dumneavoastră de muncă, vor reveni din nou în atmosfera sărbătorii, care uneşte toată compania dumneavoastră. Acordaţi o atenţie deosebită alegerii ramei. Dacă vreţi să păstraţi atmosfera de solemnitate, alegeţi o ramă lucrată manual sau una gata, dar în variantă expresivă. Accesoriile mici pe masa fiecărui colaborator transformă o încăpere închiriată într-o o căsuţă plăcută.

Florile în ghivece la fel este accesoriile indispensabile pentru crearea unei aure de lucru, dar şi de casă totodată. Dacă aţi optat pentru flori în vază, fiţi atenţi ca imaginea florile ce se ofilesc să nu le provoace melancolie colegilor dumneavoastră. Din această cauză colaboratorii aleg mai des florile în ghivece. Ele sînt mai puţin pretenţioase şi în acelaşi timp puteţi alege un ghiveci original şi expresiv.

Dacă literatura tematică în nici un caz nu este un element de decorare, vă puteţi folosi tot elanul creativ pentru proiectarea unei poliţe pentru cărţi. Dacă la închirierea oficiului nu se ţine cont de prezenţa unei încăperi aparte pentru bibliotecă, puteţi începe cu îndrăzneală să vă amenajaţi o mini-bibliotecă pe masa dumneavoastră de lucru.

Una din modalităţile de a vă decora masa de lucru este alegerea articolelor originale de birotică. Multe firme propun mape interesante, pixuri în forme năstruşnice şi organizere stilate, întrucît companiile lidere în lume au demonstrat că sobrietatea nu este un garant înalt al productivităţii colaboratorilor.

Unii angajaţi, de teamă să pară neprofesionişti în domeniu, renunţă să aibă accesorii la locul de muncă. Totuşi conducătorii încrezuţi în sine, care îşi confirmă reputaţia prin acţiuni, vor pune la un loc de vază colecţia de elefănţei, mai ales, în cazul în care închirierea oficiului nu permite atîrnarea pe perete a unui cap de cerb omorît.

Prin urmare, dacă sînteţi siguri că o cană nostimă sau o floare extravagantă poate spori productivitatea muncii dumneavoastră, nu vă refuzaţi plăcerea de a pune cu încredere aceste accesorii la un loc de vază.