Cele mai originale oficii din lume

 


Cele mai originale oficii din lume

Ne-am obişnuit cu faptul că oficiile sînt amenajate în stil spartan – maximum de practicism,  design minim. De regulă, agenţiile de publicitate sau studiourile de creaţie sînt o excepţie, acestea fiind convinse că amenajarea  creativă contribuie la crearea atmosferei necesare. Oficiile se închiriază preponderent cu un anumit mobilier şi nu presupun schimbări suplimentare de design.

Totuşi anual agenţiile de bază de creare a interioarelor alcătuiesc listele celor mai originale  oficii din lume. Colaboratorii companiilor care au ajuns în top povestesc că merg la serviciu cu plăcere şi demonstrează eficienţă maximă.

Deja câţiva ani la rînd cel mai creativ oficiu este recunoscut cel al companiei Google. Pereţii viu coloraţi, canapelele pufoase, tobogane în loc de scări – la prima vedere, aveţi impresia că aţi nimerit pe un teren de joacă pentru copii, pe care nu se ştie de ce se distrează maturii. Angajaţilor li se permite să îşi petreacă la discreţia lor 20% din timp. Aceştia aleg singuri să meargă la cantină pe toboganul roşu sau să viziteze cabinetul de masaj. Oare  închirierea unui oficiu în Chişinău presupune şi existenţa salonului de SPA?

Studioul lui Artemi Lebedev

Muzeul de vechituri este studioul perlă al lui Artemi Lebedev. Colaboratorii aduc aici lucruri vechi – insigne, tehnică, mobilier. Apropo, oficiul are o masă aparte pentru acei care vor să scrie cerere de eliberare de la serviciu, pentru că numărul oamenilor creativi obişnuiţi să lucreze în asemenea atmosferă nu este atît de mare.

Oficiul KK outlet

KK outlet este o cunoscută agenţie de publicitate din Olanda. Ca reprezentanţi ai domeniului creativ, colaboratorii companiei nu au putut să îşi permită munca în condiţii spartane. Oficiul companiei este executat în stilul unui teatru şcolar – un placaj ordinar desparte oficiul în zone, iar pe pereţi sînt tapete cu desene pentru copii. Agenţia are şi un magazin. Acesta se bucură de popularitate deosebită, în rîndul oamenilor de creaţie care au norocul să făurească în asemenea atmosferă.

Dacă închirierea oficiului nu vă permite să schimbaţi încăperea cardinal – acordai atenţie accesoriilor. Statuetele, florile în vazoane originale, chiar şi ramele executate manual pentru diplomele colaboratorilor vor contribui la crearea unei ambianţe prietenoase. Dacă nu sînteţi conducător, străduiţi-vă să adăugaţi nişte elemente decorative la locul de muncă – aceasta vă ridică dispoziţia la serviciu, prin urmare, sporeşte şi eficienţa. Nu în zadar liderii mondiali deja au dat preferinţă amenajării creative a încăperilor!