Oficii în aer liber

 


Oficii în aer liber

Odată cu venirea primăverii, colaboratorii au tot mai multe chestiuni stringente în afara oficiului: întîlniri neplanificare cu agenţi comerciali inexistenţi, prezentări ale unor firme de care nimeni nu ştie, dar şi multe alte pretexte, pentru a face posibilă evadarea dintre 4 pereţi ai oficiului. Conducătorii cu experienţă cunosc că aici cauza nu este intenţia de eschivare de la muncă, ci dorinţa angajaţilor de a se afla mai mult timp în aer liber. Închirierea unui oficiu în aer liber vi se pare posibilă?

Ideea unui asemenea oficiu a fost propusă de designer-ul Jonathan Olivares, care a insistat asupra faptului că aflarea în sînul naturii va spori considerabil indicii de succes ai companiei, care s-a decis să facă un asemenea pas. În ultimii 3 ani designer-ul se ocupă de elaborarea oficiului verde, cu motivaţia că asemenea oficii vor necesita cheltuieli mai mici, în comparaţie cu cele din încăperile închise, prin urmare, astfel este redusă şi poluarea mediului ambiant.

Jonathan Olivares şi-a prezentat lucrările sale la Institutul de Artă din Chicago, aici orice persoană se poate convinge de simplitatea şi funcţionalitatea invenţiei sale. Cum subliniază designer-ul, mobilierul în asemenea încăperi este confecţionat din materiale reciclate.

Ideea deschiderii oficiului e susţinută preponderent de către ţările cu climă caldă. Zonele cu climă mai pretenţioasă, la rîndul lor, apreciază mobilitatea şi accesibilitatea unui asemenea oficiu, care poate fi instalat în perioada caldă a anului şi e uşor de demontat, cînd se schimbă timpul.

Remarcăm că, un an în urmă, compania Nokia a început o campanie în care îi îndemna pe lucrătorii din oficii să îşi transfere sub aer liber activităţile. Esenţa acţiunii era următoarea: instalarea ghişeelor brandului, sub forma comutatorului E17, pe o rază de 10 metri, în jurul mobilierului neobişnuit era asigurată şi zona de wi-fi. Îndemnul principal al Nokia era următorul: pentru a atinge succesul, nu trebuie neapărat să stai între 4 pereţi. Pentru a atinge succesul este suficient să procuri un comutator? La încheierea acţiunii, marketologii au remarcat nu numai creşterea comerţului cu telefoane tactile, dar şi folosirea activă a wi-fi.

Ideea a fost susţinută şi de companii mai mici. Una din companiile puţin cunoscute de la Cupcino a instalat o canapea rotundă din iarbă naturală, asigurînd şi accesul la wi-fi. Oficiul verde se bucură de o popularitate enormă în rîndul locuitorilor oraşului, care încep a se preocupa tot mai mult de ecologia întregii planete.

Amenajarea unui oficiu verde, după design-ul lui Olivares este destul de costisitoare. Totuşi, dacă oficiul dumneavoastră dispune de cel puţin la un balcon micuţ sau de o terasă, faceţi tot posibilul pentru a asigura conexiunea la wi-fi şi veţi fi surprinşi în ce măsură va creşte productivitatea colaboratorilor, în ambianţă neformală şi în aer liber.