Cum să te distrezi în oficiu?

 


Cum să te distrezi în oficiu?

Chiar şi cel mai silitor colaborator nu se dedică serviciului 100%. Relaxările mici, pe parcursul zilei de muncă, ajută creierul să se odihnească şi cu forţe noi să înceapă a-şi îndeplini obligaţiunile de serviciu. În acest articol vă povestim despre soluţiile cele mai originale, la care recurg angajaţii, pentru a diversifica ziua de muncă.

Curse pe scaune. Dacă închirierea oficiului presupune un coridor lung şi larg,  iar conducătorul a dat preferinţă scaunelor pe rotiţe, puteţi organiza curse extremale. Regulile sînt simple – participanţii se aşează pe scaune şi îşi iau avînt spre linia de sosire. Cîştigă acel care parcurge primul distanţa stabilită.

Amatorilor de activităţi mai puţin mobile le propunem jocuri haioase pentru copii – cruciuliţe-zerouri, lupta maritimă, tirul cu pixurile. Peste ani aceste jocuri simple vi se vor părea la fel de captivante, cum le consideraţi în perioada de şcoală. Uneori oficiile închiriate dispun şi de încăperi suplimentare, care pot fi echipate pentru distracţii specifice. De regulă, de o asemenea prerogativă beneficiază numai companiile mari, cum ar fi Google sau Microsoft. În Japonia, spre exemplu, în oficiu există o încăpere aparte, unde este atîrnată o pară cu fotografiei directorului pe aceasta. Nu mai suportaţi atîta tensiune? Eliberaţi-vă de stres într-o luptă imaginară cu şeful şi reveniţi apoi la locul de muncă!

Vă poate produce multă veselie şi xeroxul ordinar, în cazul în care nu sînt copiate documente, ci diferite părţi ale corpului sau obiecte amuzante.

Trebuie să spunem un cuvînt aparte despre distracţiile care ridică spiritul corporativ şi, prin urmare, sînt benefice pentru crearea spiritului de echipă, corporativ. Una din variantele distractive este şi interpretarea unui imn vesel, compus de către colaboratorii creativi. Dacă în articolele precedente, am povestit despre antrenamentele la locul de muncă, acuma vă propunem, ca supliment la imnul corporativ, să însuşiţi şi un dans corporativ. Încordarea muşchilor şi relaxarea creierului, ridicarea spiritului corporativ – dansul vesel poate soluţiona concomitent o mulţime de sarcini!

Colaboratorii companiei Google îşi petrec 20% din timpul liber în funcţie de necesităţile personale. Şi întrucît această companie este recunoscută ca lider mondial, putem începe să-i copiem valorile. Şi trebuie să începem cu distracţiile!